Háttér

Rendszeres olvasók

2012. 02. 12.

Csak úgy...
Megint nem értek valamit.
Valaki többszörösen bankot rabol, fegyveresen, leüli a tizenvalahány év bűntetését. KÖZBEN szakmát tanul ingyen, majd leérettségizik ingyen, és főiskolát végez ingyen. Na most akkor kérdem én, és joggal: az én gyerekemnek mért kell fizetni az egyetemért???? Nem rabolt ki senkit, kucorog, spórol, stb...
Ami hab a tortán az az, hogy a fene tudja mennyi dollárért még filmet is forgatnak róla Hollyvoodban!!!!
S most jön a szakma: A gyerekek, fiatalok, amit a médiában, filmben, főként ha az amerikai, követendő példát látnak. Egyre inkább nem a jóval azonosulnak, mert a jó az szegény, kucorog, spórol...abban meg mi a jó???
Hogy a csudába tudnánk mi a jóra, szépre, a megfelelő értékre nevelni, ha minden ellenünk beszél??
Nemrég beszélgettem egy negyedikes gyerekkek, kérdezte, láttam-e a...filmet? /akciófilm, ilyen durva, meg olyan durva/. Feleltem, hogy nem, mert otthoni munka közben a Palacsintás király c.mesét néztem korongról. Kérdi: Az meg mi?
No comment.
Hol vannak a mesefilmjeink, az ifjúsági filmjeink, jó kis rajzfilmjeink?
Pár hónapja láttam a tv-ben egy riportműsort, melyben a Futrinka utca és egyéb klasszikusok bábjait vigyázza egy idős ember, mert, mint mondotta: -"Ha nem hozom haza őket a raktárból, akkor megsemmisítik..."
Megsemmisíteni Mazsolát, Cica- micát, Dörmögőéket, Mekk Eleket szerintem égbekiáltó bűn. Mert már senkinek sem kell? Mi lesz, ha az az idős bácsi is elmegy??? Én szívesen elraktároznám valamennyit.
Szóval, nem értem...

2 megjegyzés:

  1. teljesen igazad van,a mai világban felborultak az értékrendek:((

    VálaszTörlés
  2. Én is miérteznék kicsit...
    Miért mutogatják, és számíthatunk arra is, hogy eztán a többi bankrabló és hasonszőrű társaik is média szerepelők lesznek?
    Sajna van utánpótlás bőven!

    VálaszTörlés