Háttér

Rendszeres olvasók

2011. 08. 09.

Gondolatok...
Tegnap késő délután kezdtem hozzá a vasaláshoz. Bekapcsoltam a tévét, hogy valami jó kis butító, limonádé film majd elviszi a gondolataimat a véget nem érő munkáról, a feneketlen ruháskosár szindrómámról. Aztán valahogy mégis egy híradónál kötöttem ki. Na, aki ezt híradónak nevezi, azt kéne....Nem volt benne más, csak gyilkosság, meg válság, meg korrupció. Igaz, benne volt az újszülött kisfóka a nyíregyházi állatkertből, az tagadhatatlanul kedves volt. Aztán jött a plusz adalék: babamászó verseny New Yorkban. Na, gondoltam magamban, már az amerikaiak nem tudják, mit csináljanak. Babamászó verseny. El nem bírtam képzelni, milyen az. Felneveltem a fiamat, nővéreim gyerekeit 30%-ban, de ez még nem jutott eszembe. Innentől fogva, figyelem a fiamat, mert lehet, hogy valami visszamaradása lett amiatt, hogy ez kimaradt az életéből...S jött a tudósítás. Kék színű kis nemtudommilyennevevanmanapság ruhában indultak a versenyzők. Az apák indították, a túloldalon várták a mamák őket. Kit nyuszival, kit macival, labdával..komolyan mondom, mint az agárversenyen, csak nem olyan hosszan, meg nem olyan gyorsan. Egy kilenc hónapos baba nyerte meg a versenyt, és amikor megkérdezték az anyukáját, azt mondta, nagyon boldog, hogy nyertek. Kupát is kaptak. Namármost. Az állatvédelmi törvényt szigorúan betartjuk, nem kötjük meg a kutyát, nem vágjuk le a farkukat, fülüket nem igazítjuk magasra, nem tartunk nekik viadalt, nem tömjük a libát, a disznónak adunk be játékot, hogy jól érezze magát, de pelenkás gyereket lehet futtatni, akarom mondani mászatni versenyre. Kb annyit ért belőle, mint az agár, amelyik előtt rohan a műnyúl. Vagy még annyit sem, hiszen a kutya legalább tudja, hogy ott a nyúl.
Miután ezen jól kimérgelődtem magamat -zengett a ház-, jött a következő: Tyúkfuttató verseny. Na, itt az agyam lelökte a szíjat, ahogy Hofi Géza mondaná. Az első pár filmkocka után átkapcsoltam egy kevésbé butító brazil, vagy valami ilyesmi sorozatra. Mert ugyan eddig frászt kaptam tőle, de a babamászás, meg a tyúkfuttatás után inkább azokat nézem.

3 megjegyzés:

  1. Igazad van,már híradót sem érdemes nézni:( Éppen az megy a tévében,és kb. ötödször halljuk ugyanazt...tulajdonképpen örülhetnénk is,ezek szerint nem történik semmi a világban,az annyira nem rossz.

    VálaszTörlés
  2. Amerikában pár éve a karácsonyi vásárok slágerterméke a dvd visszatekerő készülék volt. Komolyan. Volt egy izé, bele lehetett tenni a dvd-t, lezárni majd elindítani is!!!! És sok sok dollárba került! És iszonyat sokat eladtak belőle...

    VálaszTörlés